Ліпєц, Антон АдамовичЧагайда, Андрій ОлеговичВоробйова, Оксана Володимирівна2014-06-022014-06-022003Деклараційний патент на винахід № 59317 A, МПК C13D 3/06 (2007.01). Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю / А. А. Ліпєц, А. О. Чагайда, О. В. Воробйова; заявник – Національний університет харчових технологій. – № 20021210629; заявл. 26.12.2002; опубл. 15.08.2003, Бюл. № 8/2003.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14738Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю включає афінацію, дефекосатураційну обробку клеровки вапном та вуглекислотою, фільтрацію, знебарвлення. При цьому очищення клеровки цукру-сирцю здійснюють осадом карбонату кальцію першої сатурації. A method for cleaning the raw cane-sugar comprises affination, melt liquor defecosaturation treatment by lime and carbonic gas, filtration, decoloration. At that the cane raw-sugar clarification is carried out by calcium carbonate residue of the first saturation.uk-UKспосіб очищенняmethod for cleaningтростинний цукор-сирецьraw cane-sugarкарбонат кальціюcalcium carbonateкафедра готельно-ресторанної справиСпосіб очищення тростинного цукру-сирцю (Деклараційний патент на винахід № 59317 A)Other