Дослідження властивостей меду залежно від його походження - Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман Сергійович; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2023)
За результатами досліджень було встановлено, що якість та збереженість гречаного та липового меду є вищою порівняно зі соняшниковим та квітковим медом згідно з діастазним числом Готе. Оцінка органолептичних властивостей продуктів підтвердила, що всі досліджені зразки меду (гречаний, соняшниковий, квітковий та липовий) відповідають вимогам ДСТУ 4497:2005 "Мед натуральний. Технічні умови" і мають високу якість.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; мед; фізико-хімічні показники; фальсифікація; honey; physical and chemical indications; falsification