Фінансова безпека підприємств в умовах повоєнного відновлення економіки України - Гривківська, Оксана Василівна; Мотник, Олег Романович (My University, 2023)
Розкрито сутність фінансової безпеки підприємства з позиції: стану захищеності фінансових інтересів підприємства від потенційних та реальних загроз та небезпек; процесу; необхідно-відтворювального рівня фінансових ресурсів. Запропоновано уточнення трактування поняття фінансової безпеки підприємства, як здатності суб’єктів господарювання протистояти фінансовим ризикам внутрішнього та зовнішнього характеру, зберігаючи стабільність та прибутковість діяльності.

The essence of the company's financial security is revealed from the standpoint of: the state of protection of the company's financial interests from potential and real threats and dangers; process; necessary-reproductive level of financial resources. Clarification of the interpretation of the concept of financial security is proposed enterprise, as the ability of business entities to withstand financial risks of an internal and external nature, while maintaining the stability and profitability of operations.
Keywords: кафедра економіки і права; фінансова безпека; фонди; підприємство; відновлення; financial security; funds; enterprise; recovery