Участь науково-педагогічних працівників вишів у популяризації українознавства та протидії русифікаторській політиці царату (друга пол. ХІХ – поч. ХХ ст.) - Левицька, Надія Миколаївна (My University, 2012)
Досліджується й аналізується загальна та персоніфікована характеристика викладачів, їх науково-педагогічна та громадська діяльність, політичне спрямування поглядів, ставлення до ідей українства, їх втілення в конкретну діяльність викладача, науковця, просвітника.

Researched and analyzed the overall and individual characteristics of teachers and their scientific, educational and social activities, the political wing views, attitudes to the ideas of Ukrainians, their implementation in specific activities of the teacher, scientist, educator.
Keywords: науково-педагогічний працівник; scientific and pedagogical worker; русифікація; українознавство; кафедра гуманітарних дисциплін