Модернізація розпилювальної сушарки з метою інтенсифікації процесу сушіння знежиреної демінералізованої молочної сироватки - Бартошак, Андрій Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович (My University, 2024)
Видалення солей дозволяє отримати знесолений розчин молочної сироватки, що покращує технологічність її подальшої переробки (згущення, сушіння) та органолептику. Однак, при цьому зменшується вміст цінних мікро та макроелементів. Тому актуальним є збагачення демінералізованої сироватки такими хімічними елементами, які б підвищували її біологічну цінність, при цьому не порушуючи процесу розпилювального сушіння.
Keywords: розпилювальне сушіння; сироватка демінералізована; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування