Роль хмелю у виробництві хліба за сучасними технологіями - Юрчак, Віра Гаврилівна; Рак, Валентина Петрівна; Дахно, Б. М.; Церковна, С. М. (My University, 2008)
Зроблено аналіз функціональних властивостей хмелю та його технологічного значення в технології хлібопечення. Дано порівняльну оцінку різних способів виготовлення хліба з використанням хмелю. Наведені результати дослідження мікрофлори хмелевих заквасок.

Functional properties and technological effect of hop in baking have been analyzed. Comparative estimation of different ways of bread production with hop addition has been presented. Ihe results of hop ferment microflora researchind have been shown.
Keywords: хміль; hop; хмелеві закваски; якість хліба; мікрофлора; hop ferment; bread quality; ferment microflora; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів