Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБессараб, Олександр Семенович2019-11-262019-11-262019Бендерська, О. В. До питання використання вторинних ресурсів плодовоовочевої галузі харчової промисловості / О. В. Бендерська, О. С. Бессараб // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019 р. – С. 54-55.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30432Мета роботи полягала в оцінці стану та перспектив переробки вторинної сировини, що утворюється при переробці томатів. Аналіз ресурсного потенціалу вторинної сировини, його складу і використання за кордоном та в Україні дав можливість провести ранжування вторинних сировинних ресурсів і виявити найбільш перспективні напрямки використання (ранжування за такими показниками: ступінь повноти використання, багатотоннажність, вмісту в них корисних компонентів тощо). The purpose of our work was to evaluate the status and prospects of processing recyclables that are formed during the processing of tomatoes. Resource potential analysis recyclable material, its composition and use abroad and in Ukraine made it possible to rank the secondary raw material resources and identify the most promising ones directions of use (ranking by such indicators: degree of completeness of use, multi-tonnage, content of useful components, etc.)uk-UKтоматисоуснасіннякаротиноїдиtomatoessauceseedscarotenoidsкафедра технології консервуванняДо питання використання вторинних ресурсів плодовоовочевої галузі харчової промисловостіThesis