Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаВасильєва, Анна АндріївнаВиноградов, Олександр Ігорович2020-06-042020-06-042018Патент на корисну модель № 130549 UA, МПК А23L 13/00 (2016.01). М'ясний фарш для виробництва вареної ковбаси для дитячого харчування / Гащук О. І., Москалюк О. Є., Васильєва А. А., Виноградов О. І. ; власник Національний університет харчових технологій. – № u201807229 ; заявл. 26.06.2018 ; опубл. 10.12.2018, Бюл. № 23 2018.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31178Корисна модель належить до харчової промисловості і може бути використана для виробництва вареної ковбаси для дитячого харчування. Недоліком відомого складу є низький рівень належної кількості вітамінів, не збалансованість за жирно-кислотним та білковим складом, необхідним для дитячого організму. В основу корисної моделі поставлена задача розроблення м'ясного фаршу для виробництва ковбаси вареної для дитячого харчування, збагаченого вітамінами та мікроелементами, з підвищеними органолептичними показниками. The utility model belongs to the food industry and can be used to produce cooked sausage for baby food. The disadvantage of the known composition is the low level of the proper amount of vitamins, not the balance of fatty acid and protein composition required for the baby's body. The utility model is based on the task of developing minced meat for the production of cooked sausage for baby food, enriched with vitamins and trace elements, with high organoleptic characteristics.foodфаршхарчуванняstuffingкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівМ'ясний фарш для виробництва вареної ковбаси для дитячого харчування (Патент на корисну модель № 130549)Technical Report