Дубковецький, Ігор ВолодимировичМалежик, Іван ФедоровичБурлака, Тетяна ВасилівнаПетрусенко, Артем2018-07-032018-07-032017Вплив потужності інфрачервоних генераторів на основні тепломасообмінні параметри конвективно-терморадіаційного сушіння культивованих грибів / І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик, Т. В. Бурлака, А. Петрусенко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем ха-рчування людства у XXI столітті : тезиси доповідей 83 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 5–6 квітня 2017 р. – К. : НУХТ, 2017. – Ч. 2. - С. 173.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27822Як джерела світлих променів використовували електричні кварцові випромінювачі. Електричні випромінювачі з кварцовими оболонками мають високу термічну стійкість та забезпечують в нормальному стані енергетичну освітленість до 10 Вт/см2. Опромінення трубчастими «темними» ІЧ-генераторами з довжиною хвиль 2,0…4,0 мкм здійснювалось зверху і знизу продукту при постійній швидкості руху теплоносія 5,5 м/с. Одночасно з опроміненням світлими та темними променями здійснювали конвективне підведення теплоти від зовнішнього ТЕНу потужністю 1 кВт. Потужність ІЧ-випромінювачів змінювалась. As sources of light beams, electric quartz emitters were used. Electric emitters with quartz shells have high thermal stability and provide in the normal state an energy illumination of up to 10 W/cm2. Irradiation with tubular "dark" IR generators with wavelengths 2.0 ... 4.0 μm was carried out from above and below the product at constant velocity of the coolant 5.5 m/s. Simultaneously with irradiation of light and dark rays, convective heat supply from an external TEN with a power of 1 kW was carried out. The power of infrared emitters has changed.сушіннякультивовані грибиінфрачервоні генераториконвективно-терморадіаційний методкоефіцієнт тепловіддачікритерій Нусельтакоефіцієнт масообмінуdryingcultivated mushroomsinfra-red generatorsconvective thermo-radiation methodheat transfer coefficientNusselt's criterionmass transfer coefficientкафедра процесів і апаратів харчових виробництвВплив потужності інфрачервоних генераторів на основні тепломасообмінні параметри конвективно-терморадіаційного сушіння культивованих грибівThesis