Левчій, Д. В.Левчій, М. О.Медвідь, Наталія Вікторівна2015-06-202015-06-202012Левчій, Д. В. Моделювання процесів опалення на підприємствах харчової промисловості з метою енергозбереження / Д. В. Левчій, М. О. Левчій, Н. В. Медвідь // Ukrainian Food Journal. – 2012. - № 1. – С. 25-29.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21308У роботі розглянуті можливі напрямки енергозбереження на промислових об’єктах. Запропоновано шляхи зниження витрат на опалення за рахунок оптимізації на етапі проектування геометричних параметрів будівлі та ефективного використання опалювальних пристроїв. Наведена математична модель системи опалення промислової будівлі з прикладом розрахунку фінансової ефективності для реального об’єкта. The paper discusses possible areas of energy efficiency in industrial facilities. Ways of reducing heating costs by optimizing the design phase geometrical parameters of buildings and efficient use of heating devices. The mathematical model of the heating of industrial buildings with an example of calculating cost-effectiveness for the real object.система опаленнятепловитрати будівліенергозбереженняheating systemlosses of heat in buildingsenergy savingкафедра фізики та професійної безпекиМоделювання процесів опалення на підприємствах харчової промисловості з метою енергозбереженняArticle