Моделювання процесів опалення на підприємствах харчової промисловості з метою енергозбереження - Левчій, Д. В.; Левчій, М. О.; Медвідь, Наталія Вікторівна (My University, 2012)
У роботі розглянуті можливі напрямки енергозбереження на промислових об’єктах. Запропоновано шляхи зниження витрат на опалення за рахунок оптимізації на етапі проектування геометричних параметрів будівлі та ефективного використання опалювальних пристроїв. Наведена математична модель системи опалення промислової будівлі з прикладом розрахунку фінансової ефективності для реального об’єкта. The paper discusses possible areas of energy efficiency in industrial facilities. Ways of reducing heating costs by optimizing the design phase geometrical parameters of buildings and efficient use of heating devices. The mathematical model of the heating of industrial buildings with an example of calculating cost-effectiveness for the real object.
Keywords: система опалення; тепловитрати будівлі; енергозбереження; heating system; losses of heat in buildings; energy saving; кафедра фізики та професійної безпеки