Інноваційний розвиток в умовах сучасної економіки України - Соломко, Антон Сергійович (My University, 2015)
У статті інновації розглядаються як ключовий чинник розвитку сучасної української економіки. Визначено основні фактори і загальні принципи формування інноваційної економіки, також окреслено сучасні форми і механізми підтримки національної інноваційної системи та акцентовано увагу на основних індикаторах її розвитку. Сформульовано загальні напрями державної політики стосовно активізації та стимулювання інноваційного розвитку. Систематизовано основні чинники, що заважають втіленню техніко-технологічних інновацій та прискоренню економічного зростання як України, так і територіальних економічних систем загалом. In today's world, innovation is a defining factor for economic growth and dynamic relationship in all areas of society. It is hard to imagine the modern world without the innovations that have become commonplace, and without future innovations, which should contribute to the further evolution of new technologies. In the article innovations are considered as a key factor in the development of modern Ukrainian economy.
Keywords: інновації (економіка); innovation (economics); національна економіка; кафедра міжнародної економіки; national economy