Мелетьєв, Анатолій ЄвгеновичПрядко, Микола ОлексійовичЛітвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна2013-03-012013-03-012001Інтенсифікація процесів теплового оброблення пивного сусла з хмелем / А. Є. Мелетьєв, М. О. Прядко, С. І. Літвинчук // Наук. праці УДУХТ. – 2001. – № 9. – С. 68–69.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6652Експериментально встановлено, що застосування виносного теплообмінника дає змогу інтенсифікувати процес кип'ятіння сусла в 2 рази. Інтенсифікація кип'ятіння позитивно впливає на якість сусла, прогнозується підвищення стійкості пива під час реалізації. Нова технологія оброблення хмелю забезпечує його економію на 10-18 %. Experimentally was determined, that the using of external heat exchanger allows to intensify the process of boiling wort in 2 times. Intensification of boiling influences positive on a quality of wort, projected to increase stability of beer during the implementation. The new technology of processing hops provides its economy by 10-18 %.otherкип'ятінняпивне суслохмільвиносний теплообмінникпивокафедра фізикиboilingworthopsexternal heat exchangerbeerкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствакафедра теплоенергетики та холодильної технікиІнтенсифікація процесів теплового оброблення пивного сусла з хмелемArticle