Руйнування клітин мікроорганізмів механічним способом - Касинюк, Максим Олександрович; Омеляненко, Костянтин Анатолійович; Губеня, Олексій Олександрович; Авраміа, Йонуц; Грінінг-Гера, Катерина Робертівна (My University, 2023)
У промислових масштабах застосовуються механічні методи руйнування клітин – у бісерних млинах та під тиском у довгих щілинах. Інші способи, зокрема хімічні, можуть бути доповненням для інтенсифікації процесу.
Keywords: бісерний млин; руйнування клітин мікроорганізмів; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки