Вплив дефіциту білка на організм дитини - Куделко, Альона Олександрівна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна (My University, 2022)
Білки є одним з незамінних компонентів харчування, які забезпечують нормальне функціонування організму дитини. Для дитячого організму, окрім основних восьми, незамінними також є амінокислоти аргінін та гістидін. Аргінін бере участь у зв'язках між нервовими клітинами, покращує пам'ять, підвищує бадьорість, знижує депресію; підвищує імунітет і резистентність до інфекційних захворювань, швидкість загоювання ран. Гістидін впливає на імунні реакції, входить до складу гемоглобіну, забезпечує буферну ємність еритроцитів. Найкраща профілактика білкової недостатності – збалансоване та різноманітне харчування, правильний його режим та баланс білків в організмі. Proteins are one of the indispensable components of nutrition that ensure the normal functioning of the child's body. For a child's body, in addition to the basic eight, the amino acids arginine and histidine are also indispensable. Arginine is involved in connections between nerve cells, improves memory, increases cheerfulness, reduces depression; increases immunity and resistance to infectious diseases, speed of wound healing. Histidine affects immune reactions, is a part of hemoglobin, provides buffer capacity of erythrocytes. The best prevention of protein deficiency is a balanced and varied diet, its correct regimen and the balance of proteins in the body.
Keywords: дефіцит білка; незамінні амінокислоти; організмі дитини; збалансоване харчування; protein deficiency; essential amino acids; the child's body; balanced nutrition; кафедра технології оздоровчих продуктів