Твердофазне спектрофотометричне визначення Pb (II) з використанням ксиленолового оранжевого - Костенко, Єлизавета Євгеніївна (My University, 2007)
Досліджено комплексоутворення Pb (II) з ксиленоловим оранжевим у фазі полімерного аніоніту АВ-17-8. Обчислена умовна константа стійкості твердофазного комплексу. Отримані результати використані для розробки методики визначення мікрокількостей Pb (II) в молоці. The chemistry of Pb (II) complexing with the xylenol orange in solid - phase has been considered. Conditional constant of solid – phase complex stability has been calculated. The obtained theoretical data were used for development of a new procedur for Pb (II) determination.
Keywords: визначення металів; іммобілізовані барвники; metal definition; immobilized dyes; кафедра харчової хімії