Семенова, Анастасія БорисівнаДробот, Віра ІванівнаМихонік, Лариса Анатоліївна2015-05-292015-05-292015Семенова, А. Б. Білково-гречаний хліб / А. Б. Семенова, В. І. Дробот, Л. А. Михонік // Хлібопекарська та кондитерська промисловість України. – 2015. – № 5 (126). – С. 9-11https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20897Обґрунтовано доцільність застосування суцільнозмеленого пшеничного борошна у технології дієтичних хлібних виробів зі зниженим вмістом вуглеводів. Визначено вплив гречаних пластівців на перебіг технологічних процесів та якість білково-пшеничного хліба. За результатами досліджень встановлено ефективність заміни в рецептурі хліба 20 % суцільнозмеленого пшеничного борошна гречаними пластівцями. The expediency of whole-wheat flour application in dietary bread technology with low carbohydrates content was justified. The buckwheat flakes effect on the manufacturing processes and protein-wheat bread quality was defined. As a result the effectiveness of substitution 20 % whole-wheat flour by buckwheat flakes in the bread recipe composition was established.uk-UKдієтичні хлібобулочні виробиожиріннясуцільнозмелене пшеничне борошногречані пластівцісуха пшенична клейковинакафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівdietetic bakery productsobesitywhole-wheat flourbuckwheat flakesdry wheat glutenБілково-гречаний хлібArticle