Спосіб зберігання яблучних снеків в комбінованій плівці з газовим середовищем (Патент на корисну модель № 136355) - Стрельченко, Людмила Василівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2019)
Корисна модель належить до харчової промисловості і стосується упакування яблучних снеків в упаковку з газовим середовищем. В основу корисної моделі поставлена задача розробки способу зберігання яблучних снеків в комбінованій плівці з газовим середовищем без доступу кисню до продукту з метою збереження вихідного хімічного складу яблучних снеків і подовження їх терміну придатності. Поставлена задача вирішується тим, що спосіб зберігання яблучних снеків в комбінованій плівці з газовим середовищем, що включає розміщення продуктів в оболонці, видалення повітряного середовища із маси продукту, насичення його сумішшю газів вищого сорту та герметизацію. The utility model belongs to the food industry and concerns packing of apple snacks in packing with the gas environment. The utility model is based on the task of developing a method of storing apple snacks in a combined film with a gaseous medium without access of oxygen to the product in order to preserve the original chemical composition of apple snacks and extend their shelf life. The problem is solved by the method of storing apple snacks in a combined film with a gaseous medium, which includes placing the products in the shell, removing air from the mass of the product, saturating it with a mixture of high-grade gases and sealing.
Keywords: film; газова суміш; снеки; плівка; вуглекислий газ; gas mixture; snacks; carbon dioxide; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування