Одержання пектину з картоплі та дослідження його структури - Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович (My University, 2013)
Наведено результати досліджень ефективності гідролізу картопляної сировини при використанні різних реагентів: мінеральних кислот та ферментних препаратів. Досліджено особливості структури та властивості одержаного пектину за допомогою методу ІЧ-спектроскопії. The results of research on the efficiency of hydrolysis of raw potato using different reagents: mineral acids and enzyme preparations. The features of the structure and properties of pectin obtained by the method of IR spectroscopy.
Keywords: гідроліз; картопляна мезга; картопляний пектин; hydrolysis; potato pulp; pectin from potatoes; кафедра технології цукру і підготовки води