Удосконалення технології преміксів з використанням пшеничних зародків - Янюк, Тетяна Іванівна (My University, 2002)
Дисертація присвячена удосконаленню та науковому обґрунтуванню технології виробництва преміксів з використанням біологічно активної кормової добавки – пшеничних зародків, біохімічним, мікробіологічним, теплофізичним та гігроскопічним властивостям пшеничних зародків як об’єкта обробки та зберігання. Розроблено та досліджено режими оброблення електромагнітними хвилями мм-діапазону та сушіння пшеничних зародків з метою стабілізації якості. На підставі вивчених властивостей пшеничних зародків досліджено вплив їх на фізико-технологічні властивості преміксів, виготовлених на основі пшеничних висівок. Розроблена і науково обґрунтована удосконалена технологія виробництва преміксів з використанням пшеничних зародків, розраховано економічну ефективність впровадження даної технології.

The thesis is devoted to the improvement and scientific substantiation technology premixes using biologically active Feed Additive - wheat germ, biochemical, microbiological, thermophysical and hygroscopic properties of wheat germ as an object processing and storage. Developed and researched treatment regimes electromagnetic waves mm-range and drying of wheat germ to stabilize quality. Based on the properties of wheat embryos studied their influence on the physical and technological properties of premixed made from wheat bran. Designed and scientifically sound advanced technology of premix with wheat embryos, calculated the cost-effectiveness of implementation of this technology.
Keywords: премікси; пшеничні зародки; чистота продукту; кислотне число; стабілізація якості; електромагнітне опромінення; praemisceo; wheaten germs; purity of the product; acid number; stabilization of quality; кафедра технології зберігання і переробки зерна