Методологічні основи фізичного розвитку особистості на основі аналізу психолого-педагогічних праць - Міцкевич, Наталія Іванівна (My University, 2014)
В статті проведено аналіз ролі фізичного виховання в житті індивідуума. Були досліджені фактори які мають безпосередній вплив на формування здоров'я учня, серед яких заняття фізичною культурою і спортом, сон та харчування, навчання. Також визначено основні аспекти, що впливають на здоровий спосіб життя. Роз’яснено вчителям та учням про їх поведінку та діяльність на уроці. Висунуто пропозиції. The article analyzes the role of physical education in the life of individual. The factors, which have a direct influence on the formation of student’s health, including physical culture and sports, sleep and nutrition, education, were explored. Also the main aspects which have an effect on a healthy lifestyle were identified. Teachers’ and students’ conduct and activities at the lesson were explained to them. The offerings were made.
Keywords: здоровье; здоров'я; фізичне виховання; розвиток особистості; методологія; моційна культура; health; physical education; genofund; development of personality; methodology; emotional culture; кафедра фізичного виховання