Колодязна, Катерина СергіївнаБобель (Зінченко), Інна Миколаївна2024-08-212024-08-212019Патент 134861 UA, A23B 7/02 (2006.01), A23L 19/12 (2016.01). Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів / Колодязна К. С., Зінченко І. М. ; заявник та патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u 201812633 ; заявл. 19.12.18 ; опубл. 10.06.19, Бюл. № 11, 2019 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44391Корисна модель належить до харчової промисловості, зокрема харчоконцентратної галузі, а саме стосується виробництва снекової продукції. Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів, який включає послідовне миття, інспектування, очищення, нарізання, сушіння, охолодження, пакування, який відрізняється тим, що нарізані коренеплоди бланшують при температурі 50…110 °C протягом 1…15 хв.The patent relates to the food industry, specifically to the food concentrate industry, and in particular to the production of snack products. A method for producing white root vegetable chips, which includes the following steps: washing, inspection, peeling, cutting, drying, cooling, and packaging, characterised by the fact that the cut root vegetables are blanched at a temperature of 50...110 °C for 1...15 minutes.ukчипсибілі коренеплодибланшуваннясушінняchipswhite root vegetablesblanchingdryingкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСпосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів (Патент на корисну модель № 134861)Patenthttps://orcid.org/0000-0002-6334-4789