Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів (Патент на корисну модель № 134861) - Колодязна, Катерина Сергіївна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна (My University, 2019)
Корисна модель належить до харчової промисловості, зокрема харчоконцентратної галузі, а саме стосується виробництва снекової продукції. Спосіб виробництва чипсів з білих коренеплодів, який включає послідовне миття, інспектування, очищення, нарізання, сушіння, охолодження, пакування, який відрізняється тим, що нарізані коренеплоди бланшують при температурі 50…110 °C протягом 1…15 хв.

The patent relates to the food industry, specifically to the food concentrate industry, and in particular to the production of snack products. A method for producing white root vegetable chips, which includes the following steps: washing, inspection, peeling, cutting, drying, cooling, and packaging, characterised by the fact that the cut root vegetables are blanched at a temperature of 50...110 °C for 1...15 minutes.
Keywords: чипси; білі коренеплоди; бланшування; сушіння; chips; white root vegetables; blanching; drying; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів