Десик, Микола ГригоровичТеличкун, Юлія СтаніславівнаТеличкун, Володимир Іванович2014-11-122014-11-122014Десик, М. Г. Використання вторинних енергетичних ресурсів в хлібопекарській промисловості / М. Г. Десик, Ю. С. Теличкун, В. І. Теличкун // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 407.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18211Підвищення ефективності використання енергоресурсів є актуальним завданням для забезпечення конкурентноздатності продукції в умовах різкого зростання цін на енергоносії. В хлібопекарській промисловості особливого значення набуває використання вторинних енергетичних ресурсів (ВЕР). В першу чергу це відноситься до теплових ВЕР, які включають фізичну теплоту газів на виході з пічних агрегатів, фізичної теплоти продукції, теплота робочих тіл примусового охолодження, гарячої води і пари. Improving energy efficiency is an important to ensuring competitiveness of the sharp rising energy prices. In the baking industry specific importance is the use of secondary energy resources (RES). In the first particular this applies to thermal SEP, which include physical heat of gases at the outlet of the furnace units, physical heat production, heat the working medium forced cooling, hot water and steam.otherхлібопекарська промисловістьенергоносіїенергоресурсиbakery industryenergyкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвВикористання вторинних енергетичних ресурсів в хлібопекарській промисловостіOther