Пектини та пектиновмісні продукти як радіопротекторні добавки - Слободян, Ольга Петрівна; Литвиненко, Світлана; Нещадим, Лариса Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна (My University, 2014)
Здатність пектинів утворювати малорозчинні сполуки з іонами металів - радіонуклідів - свідчать про доцільність використання для лікувально-профілактичного харчування пектинів та пектиновмісних продуктів. The ability of pectin to form soluble compounds with metal ions - radionuclides - demonstrate the feasibility of using for preventive nutrition pectins pektynovmisnyh products.
Keywords: радіопротекторні добавки; пектини; пектиновмісні продукти; radioprotective supplements; pectins; pektynovmisni products; кафедра екології та екоменеджменту; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу