Ющук, Павло ОлександровичЮщук, Інна Василівна2019-06-182019-06-182019Ющук, П. О. Математичне моделювання оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві / П. О. Ющук, І. В.Ющук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 2. – С.153.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29786Проведено роботу по оптимізації процесу розрахунку обладнання, що призначене для поглинання діоксиду вуглецю з метою нейтралізації гідроксиду кальцію при очищенні дифузійного соку в цукровому виробництві. Збільшення рівня соку в апараті від 3-х до 4-х метрів, при решті сталих параметрів, приводить до незначного збільшення, на 0,2∙10-4 кмоль/см3, а збільшення температури процесу від 65 до 75 °С до збільшення на 0,75∙10-4 кмоль/см3 швидкості поглинання СО2. Abstract: The work was done on optimization of the process of calculating equipment intended for absorption of carbon dioxide in order to neutralize calcium hydroxide in the purification of diffusion juice in sugar production. An increase in the juice level in the apparatus from 3 to 4 meters, with the remaining constant parameters, leads to a slight increase, at 0,2 ∙ 10-4 kmol / cm3, and an increase in the temperature of the process from 65 to 75 °C to increase by 0.75 ∙ 10-4 kmol / cm3 of absorption rate of CO2.uk-UKкафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекиінформаційні технологіїцукрове виробництвосатураціяinformation technologysugar productioncarbonationМатематичне моделювання оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництвіThesis