Математичне моделювання оптимальних розмірів обладнання для сатурації у цукровому виробництві - Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна Василівна (My University, 2019)
Проведено роботу по оптимізації процесу розрахунку обладнання, що призначене для поглинання діоксиду вуглецю з метою нейтралізації гідроксиду кальцію при очищенні дифузійного соку в цукровому виробництві. Збільшення рівня соку в апараті від 3-х до 4-х метрів, при решті сталих параметрів, приводить до незначного збільшення, на 0,2∙10-4 кмоль/см3, а збільшення температури процесу від 65 до 75 °С до збільшення на 0,75∙10-4 кмоль/см3 швидкості поглинання СО2. Abstract: The work was done on optimization of the process of calculating equipment intended for absorption of carbon dioxide in order to neutralize calcium hydroxide in the purification of diffusion juice in sugar production. An increase in the juice level in the apparatus from 3 to 4 meters, with the remaining constant parameters, leads to a slight increase, at 0,2 ∙ 10-4 kmol / cm3, and an increase in the temperature of the process from 65 to 75 °C to increase by 0.75 ∙ 10-4 kmol / cm3 of absorption rate of CO2.
Keywords: кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки; інформаційні технології; цукрове виробництво; сатурація; information technology; sugar production; carbonation