Використання методу регресійного аналізу для математичного моделювання процесу пророщування насіння льону - Краєвська, Світлана Петрівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2019)
З побудованої математичної моделі випливає, що максимальна енергія проростання становить 99,64% і досягається при температурі 27,5°С та вологості 95%. У виробничих умовах можна проводити процес пророщування насіння льону за температур від 20 до 30 °С, якщо вологість навколишнього середовища 95%. При зменшенні вологості до 70% діапазон температур може становити 23-30 °С, при цьому значення енергії проростання становить від 90 до 100%. From the constructed mathematical model it follows that the maximum germination energy is 99.64% and is achieved at a temperature of 27.5 ° C and a humidity of 95%. In production conditions, it is possible to carry out the process of germination of flax seeds at temperatures from 20 to 30 ° C, if the ambient humidity is 95%. With a decrease in humidity of up to 70%, the temperature range can be 23-30 ° С, while the value of germination energy is from 90 to 100%.
Keywords: регресійний аналіз; математичне моделювання; пророщування; насіння льону; енергія проростання; regression analysis; mathematical modeling; germination; flax seeds; germination energy; кафедра технології оздоровчих продуктів