Краєвська, Світлана ПетрівнаЄщенко, Оксана АнатоліївнаСтеценко, Наталія Олександрівна2019-11-202019-11-202019Краєвська, С. Використання методу регресійного аналізу для математичного моделювання процесу пророщування насіння льону / С. Краєвська, О. Єщенко, Н. Стеценко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 89-91.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30300З побудованої математичної моделі випливає, що максимальна енергія проростання становить 99,64% і досягається при температурі 27,5°С та вологості 95%. У виробничих умовах можна проводити процес пророщування насіння льону за температур від 20 до 30 °С, якщо вологість навколишнього середовища 95%. При зменшенні вологості до 70% діапазон температур може становити 23-30 °С, при цьому значення енергії проростання становить від 90 до 100%. From the constructed mathematical model it follows that the maximum germination energy is 99.64% and is achieved at a temperature of 27.5 ° C and a humidity of 95%. In production conditions, it is possible to carry out the process of germination of flax seeds at temperatures from 20 to 30 ° C, if the ambient humidity is 95%. With a decrease in humidity of up to 70%, the temperature range can be 23-30 ° С, while the value of germination energy is from 90 to 100%.uk-UKрегресійний аналізматематичне моделюванняпророщуваннянасіння льонуенергія проростанняregression analysismathematical modelinggerminationflax seedsgermination energyкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання методу регресійного аналізу для математичного моделювання процесу пророщування насіння льонуThesis