Дубковецький, Ігор ВолодимировичМалежик, Іван Федорович2018-06-262018-06-262015Дубковецький, І. В. Визначення основних тепломасообмінних параметрів сушіння культивованих грибів при різних способах енергопідведення / І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик // Наукові праці ОНАХТ. – 2015. – Вип. № 1, Том 80. - С. 53-59.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27770Зараз існує велика потреба в зневоднених продуктах тривалого зберігання, у першу чергу з рослинної сировини. Не менш нагальною стоїть проблема економії електроенергії в будь-яких її аспектах, зокрема під час сушіння харчових продуктів в промисловості, де виробництво готової продукції передбачає значні витрати електроенергії. Механізм та інтенсивність перенесення вологи у матеріалі залежать від форми зв’язку вологи з матеріалом, дифузії парогазового середовища через капілярно-порову структуру матеріалу. Today there is a great need for long-term storage of dehydrated products, primarily from vegetable raw materials. No less urgent is the problem of energy savings in all its aspects, in particular during drying food industry, where production of finished products involves significant costs of electricity. Transfer mechanism and intensity of moisture in the material depend on the interconnected complex due process violations moisture from the material vapor diffusion environment through capillary pore structure of the material.сушіннягрибирадіаційно-конвективнй спосібопроміненняенерговитратиінфрачервоне сушінняdryingmushroomsradiation-convective methodirradiationenergy consumptioninfrared dryingкафедра процесів і апаратів харчових виробництвВизначення основних тепломасообмінних параметрів сушіння культивованих грибів при різних способах енергопідведенняArticle