Дослідження процесу вибуху, що викликаний електричним розрядом в рідині - Запорожець, Юлія Владиславівна; Бурлака, Тетяна Василівна (My University, 2022)
У тексті описується спосіб формування ударної хвилі в рідині за допомогою імпульсного високовольтного розряду. В зоні, що оточує канал розряду, виникає високий імпульсний тиск, що проявляється у формі вибухового механічного впливу на середовище. Цей процес відбувається швидко і з високою концентрацією енергії, що дозволяє розглядати його з позиції фізики вибуху. Результатом енерговиділення є перетворення енергії розряду в механічну роботу і рух середовища.
Keywords: електричний розряд; ударна хвиля; рідина; гідравлічний удар; гідродинамічний процес; electric discharge; shock wave; liquid; hydraulic shock; hydrodynamic process; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв