Спосіб очищення перших відтоків утфелю першої та другої кристалізації (Деклараційний патент на винахід № 59222 A) - Ліпєц, Антон Адамович; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Чагайда, Андрій Олегович; Бібік, Дмитро Віталійович; Щербак, Лариса Валентинівна; Воробйова, Оксана Володимирівна (My University, 2003)
Спосіб очищення перших відтоків утфелю першої та другої кристалізації включає розбавлення відтоків до вмісту 50-55% сухих речовин, очищення та фільтрацію. Очищення перших відтоків здійснюють активованим осадом карбонату кальцію в кількості 10-15% до маси відтоку та сульфатом алюмінію в кількості 0,04-0,06% до маси відтоку. A method for cleaning first outflows of first and second crystallization fillmass comprises diluting the outflows to the content of 50-55% of dry substances, cleaning and filtration. The first outflows are cleaned by an activated calcium carbonate residue at a quantity of 10-15% to the outflow mass and by aluminium sulfate at a quantity of 0.04-0.06% to the outflow mass.
Keywords: очищення; утфель; first outflows; кристалізація; crystallization; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології цукру і підготовки води