Використання ланцюгів Маркова для вдосконалення методу мурашиної колонії - Мурга, Ігор Володимирович; Грибков, Сергій Віталійович (My University, 2018)
Задача планування виробничих процесів є МР-повною, а для її розв’язання неможливо застосувати класичні методи оптимізації. Формування плану виробничих процесів — одна з найвідоміших задач комбінаторної оптимізації. The task of planning production processes is MP-complete, and for its solution it is impossible to apply classical methods of optimization. Formation of a production process plan is one of the most famous tasks of combinatorial optimization.
Keywords: задача планування; оптимізація; ланцюг Маркова; статична інформація; алгоритм мурашиної колонії; task of planning; optimization; Markov chain; static information; algorithm of an ant colony; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки