Визначення спостережності та керованості епюраційної колони з використанням структурного підходу - Пупена, Олександр Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович; Луцька, Наталія Миколаївна (My University, 2010)
В статті розглядається індивідуальний підхід визначення спостсрежності та керованості епюраційної колони як об’єкта автоматизації. Класичні підходи не дають змогу дослідити даний об’єкт, тому в роботі використаний структурний підхід. Дослідження показали, що епюраційна колона є частково спостережною та керованою, тому вказані підходи для усунення даного недоліку, зокрема введення додаткових вимірюваних змінних та управлінь. The article deals with an individual approach determining the observability and controllability of the column as Epuration automation object. Classical approaches do not allow us to study this object, so we used the structural approach. Studies have shown that Epuration column is partially observant and controlled, so the approaches to overcome this problem, in particular the introduction of additional measured variables and controls.
Keywords: спостережність; керованість; спиртова колона; домішки; observability; controllability; alcohol column; impurities; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка