Пристрій для укладання пляшок в тару в горизонтальному положенні (Авторське свідоцтво №115392) - Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Жарова, Світлана Іванівна; Возний, Денис Олександрович (My University, 2017)
Пристрій для укладання пляшок в тару в горизонтальному положенні, що містить пластинчастий конвеєр для подачі пляшок, тару, механізм орієнтації і фіксації тари, приводний механізм подачі пляшок на підтримуючу решітку, а також приводний механізм подачі пляшок в горизонтальному положенні в тару, який відрізняється тим, що механізм подачі пляшок в горизонтальному положенні в тару містить візок горизонтального переміщення з кареткою, яка має можливість вертикального переміщення, несучі вила, які змонтовані на каретці з можливістю зворотно-поступального переміщення в горизонтальній і вертикальній площинах за рахунок двох приводних замкнених по контуру нескінченних ланцюгів, з'єднаних з кареткою і несучими вилами, які закріплені на противазі за допомогою гнучкого елемента, а механізм переорієнтації пляшок у горизонтальне положення виконаний у вигляді криволінійного ланцюгового конвеєра з полицями для утримання пляшок, причому пристрій оснащено вертикально встановленою решіткою обмеження переміщення пляшок. A device for stacking bottles in a container in a horizontal position comprising a lamellar conveyor for feeding bottles, a container, a mechanism for orientation and fixing the container, an actuating mechanism for supplying bottles to a supporting grille, and an actuating mechanism for feeding bottles in a horizontal position in a container, that the mechanism of feeding bottles in the horizontal position in the container comprises a cart of horizontal movement with a carriage that has the ability to move vertically, carrying forks that are mounted on a carriage with the possibility of a reverse- the translational movement in the horizontal and vertical planes due to two drive circuits closed on the contour of endless chains connected to the carriage and carrying forks, which are fixed on a counterweight with the help of a flexible element, and the mechanism of reorientation of bottles in the horizontal position is made in the form of a curvilinear chain conveyor with shelves for holding bottles, and the device is equipped with a vertically-mounted grid for restricting the movement of bottles.
Keywords: конвеєр; каретка; конвейер; conveyor; carriage; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки