Підбір оптимального складу поживного середовища та умов культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента ферментів целюлолітичного комплексу - Лапська, Ю. Ю.; Омельчук, Євген Олександрович; Пенчук, Юрій Миколайович (My University, 2013)
На основі отриманих експериментальних даних визначено джерела вуглецю, азоту і фосфору та підібрано умови культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента целюлолітичних ферментів. Визначено, що у разі використання бурякового жому, CO(NH2)2 та Na2HPO4 • 12H2О, як компонентів поживного середовища, відбувається максимальний біосинтез комплексу целюлолітичних ферментів. Встановлено оптимальні умови культивування продуцента такі як: вплив температури, інтенсивності аерації, об’єму поживного середовища, тривалості культивування та відсоток посівного матеріалу на біосинтез целюлаз штамом Aspergillus sp. 262 для отримання максимального біосинтез комплексу ферментів.
Keywords: мікроміцети; екзоглюканаза; ендоглюканаза; оптимізація умов культивування; поживне середовище; micromicetes; exoglucanase; endoglucanase; optimization of cultivation conditions; culture medium; кафедра біотехнології і мікробіології