Лапська, Ю. Ю.Омельчук, Євген ОлександровичПенчук, Юрій Миколайович2013-11-152013-11-152013Лапська, Ю. Ю. Підбір оптимального складу поживного середовища та умов культиву-вання Аspergillus sp. 262 – продуцента ферментів целюлолітичного комплексу / Ю. Ю. Лапська, Є. О. Омельчук, Ю. М. Пенчук // Наукові праці НУХТ. – 2013. – № 50. – С. 36-40.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11383На основі отриманих експериментальних даних визначено джерела вуглецю, азоту і фосфору та підібрано умови культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента целюлолітичних ферментів. Визначено, що у разі використання бурякового жому, CO(NH2)2 та Na2HPO4 • 12H2О, як компонентів поживного середовища, відбувається максимальний біосинтез комплексу целюлолітичних ферментів. Встановлено оптимальні умови культивування продуцента такі як: вплив температури, інтенсивності аерації, об’єму поживного середовища, тривалості культивування та відсоток посівного матеріалу на біосинтез целюлаз штамом Aspergillus sp. 262 для отримання максимального біосинтез комплексу ферментів.uk-UKмікроміцетиекзоглюканазаендоглюканазаоптимізація умов культивуванняпоживне середовищеmicromicetesexoglucanaseendoglucanaseoptimization of cultivation conditionsculture mediumкафедра біотехнології і мікробіологіїПідбір оптимального складу поживного середовища та умов культивування Aspergillus sp. 262 – продуцента ферментів целюлолітичного комплексуArticle