Критичний характер філософського доробку В.І. Леніна - Кітов, Микола Григорович (My University, 2008)
У тезах автор обґрунтовує позицію В.І. Леніна в суперечках з махістами стосовно теорії пізнання. Критика В.І. Леніна, як доказує автор, є принциповою, системною, комплексною, глибокою. In the thesis the author justifies V. Lenin’s position concerning epistemology Machists disputes. Lenin criticism, as the author proves, is fundamental, systematical, comprehensive, and profound.
Keywords: epistemology; revolution in science; matter; principles of criticism; dialectical materialism; теорія пізнання; революція в науці; матерія; принципи критики; діалектичний матеріалізм; кафедра гуманітарних дисциплін