Арсеньєва, Лариса ЮріївнаПетруша, Оксана ОлександрівнаКалініченко, Ася Олександрівна2014-11-052014-11-052014Арсеньєва, Л. Ю. Визначення кольорометричних характеристик харчових продуктів з використанням комп'ютерної кольорометрії / Л. Ю. Арсеньєва, О. О. Петруша, А. О. Калініченко // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 246.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17981Колір, як якісна властивість харчового продукту для споживача слугує критерієм натуральності, свіжості, стиглості, рівня технологічної дисципліни у виробництві. Формування кольору у продукті визначається усіма складовими етапами технології, умовами вирощування і первинної обробки сировини, параметрів технологічних процесів та термінів придатності продукції. Color as qualitative properties of the food to the consumer serves as the criterion of naturalness, freshness, maturity, level of technological discipline in production. Formation of color in the product is determined by the phases of all components technologies, growing conditions and initial processing of raw materials, manufacturing processes and parameters shelf life of products.otherкомп'ютерна кольорометріяколіркольорометричні характеристикиcomputer kolorometriyacolorkolorometrychni characteristicsкафедра експертизи харчових продуктівВизначення кольорометричних характеристик харчових продуктів з використанням комп'ютерної кольорометріїOther