Ідентифікація ризиків у діяльності підприємств - Лисенко, Жанна Петрівна; Юрій, Едуард Олександрович; Корж, Наталія Володимирівна (My University, 2014)
У статті розглянуто теоретичні підходи до визначення ризиків, ідентифіковано чинники впливу на ризикову ситуацію, визначено процедуру управління ризиками та місце ризик-менеджменту в системі управління підприємством. Визначено загальні функції та зміст ризик-менеджменту. Розроблено алгоритм управління ризиками й охарактеризовано етапи управління ризиками на підприємствах. The article discusses theoretical approaches to risk identification, determines factors influencing the situation accompanying the emergence of risks and risk management procedure, as well as the place of risk anagement in the enterprise management system. The common functions and content of risk management are considered. An algorithm for risk management and risk management steps are described.
Keywords: risk; risk management; risk classification; risk identification; risk assessment; management of risks; оцінювання ризиків; управління ризиками; ризик-менеджмент; ризик; ідентифікація ризиків