Використання продуктів переробки гречки у хлібопеченні - Киричик, Ольга Миколаївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна (My University, 2016)
Стаття присвячена дослідженню впливу грачаного концентрату на харчову цінність та показники якості хліба з борошна пшеничного першого сорту, а також на можливість подовження термінів його зберігання. Встановлено, що додавання гречаного концентрату сприяє сповільненню процесу черствіння хліба та підвищує його харчову цінність. The article investigates the influence grechany concentrate on nutritional value and quality parameters of bread from wheat flour of the first grade, as well as on the possibility of extending the shelf life of him. It was found that the addition of grechany concentrate slows the staling process of bread and increases its nutritional value.
Keywords: гречка; гречаний концентрат; дріжджі; білок; черствіння; клітковина; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; buckwheat; buckwheat concentrate; yeast; protein; staling; cellulose