Вплив температури води на процес замочування вівса - Ємельянова, Ніна Олександрівна; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович (My University, 2012)
Досліджено вплив температури води на тривалість замочування різних сортів вівса до вологості, необхідної для їх пророщування. Встановлено, що голозерний овес потрібно замочувати на 2…4 години менше ніж плівчастий.

The effect of water temperature on the duration of soaking of different varieties of oats to the moisture necessary for their germination. Found that bare-grained oats to soak for 2 ... 4 an hour less than filmy.
Keywords: овес; сорт; плівчастий; зерно; температура води; процес замочування; oats; variety; filmy; grain; water temperature; soaking process; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства