Багатокритеріальний синтез ІІОТ- інтегрованих робототехнічних модулів пакувальних машин - Туфекчі, Валентин Іванович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Гавва, Олександр Олександрович (My University, 2025)
Комп’ютерне моделювання є ключовим інструментом для проєктування роботизованих маніпуляторів, особливо в пакувальних системах, де висок а швидкість роботи вимагає надзвичайної точності траєкторій. Оптимально спланована траєкторія дозволяє виконувати операції за мінімальний час, що підвищує продуктивність і знижує витрати. У сучасних виробничих лініях роботи-пакувальники забезпечують високу пропускну здатність та безперервність процесу, тому навіть незначні відхилення траєкторії можуть призвести до збоїв чи браку. Computer modeling is a key tool for designing robotic manipulators, especially in packaging systems where high operating speeds require extreme trajectory accuracy. An optimally planned trajectory allows operations to be performed in minimal time, which increases productivity and reduces costs. In modern production lines, robot packers ensure high throughput and process continuity, so even minor trajectory deviations can lead to failures or defects.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; багатокритеріальний синтез; ІІОТ; робототехнічні модулі; пакувальні машини; multi-criteria synthesis; robotic modules; packaging machines