Вінніченко, ІннаШевченко, Олександр Юхимович2019-05-222019-05-222019Вінніченко, І. Динаміка процесів бродіння / І. Вінніченко, О. Ю. Шевченко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнар. наук. конф. молодих учених, асп. і студ., присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р., м. Київ / Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч. 2. – С. 149.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29318В роботі наведені теоретичні узагальнення, що стосуються самопливних процесів бродіння і ролі циркуляційних контурів в створенні локальних зон сатурації і десатурації рідинної фази. Особливості існування таких процесів за теоретичну базу мають закони Гей-Люссака, Паскаля, Генрі та Архімеда. Підвищення тисків о об’ємі газової фази приводить до зростання розчинності СО2 в рідинній фазі та її внутрішнього енергетичного потенціалу. The theoretical generalizations are presented in this work, concerning self-loading processes of fermentation and the role of circulating circuits in the creation of local zones of carbonation and desaturation of the liquid phase. The features of the existence of such processes for the theoretical basis are the laws of Gay-Lussac, Pascal, Henry and Archimedes. It was stated that increasing the pressure on the volume of the gas phase leads to an increase in the solubility of CO2 in the liquid phase and its internal energy potential.uk-UKбродіннядинамікаfermentationdynamicsкафедра процесів і апаратів харчових виробництвДинаміка процесів бродінняArticle