Амінометилювання ізофлавонів за участю циклічних аміноспиртів - Мруг, Галина Петрівна; Бондаренко, Світлана Петрівна; Фрасинюк, Михайло Сергійович; Броварець, Володимир Сергійович; Хиля, Володимир Петрович (My University, 2014)
Амінометилюванням природних ізофлавонів формононетину, 2-метилформононетину, кладрину, 7-гідрокси-2-метил-3-фенілхромону та 2-метилпохідної кладрину з використанням (S)-пролінолу, транс-4-гідрокси-L-проліну, 3-гідроксипіперидину синтезовано аналоги хромонових алкалоїдів. The analogues of chromone alkaloids were synthesized by aminomethylation of natural isoflavones such as formononetin, 2-methylformononetin, cladrin, 7-hydroxy-2-methyl-3-phenylchromone and 2-methyl cladrin derivative with (S) prolinol, trans-4-hydroxy-L-proline and 3-hydroxypiperidine.
Keywords: ізофлавон; реакція Манніха; пролінол; пролін; піперидин; isoflavone; Mannich Reaction; prolinol; proline; piperidine; кафедра харчової хімії