Основні поняття технічної термодинаміки - Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2013)
Розглянуто основні поняття технічної термодинаміки: термодинамічна система, параметри стану, рівноважні та нерівноважні стани. Основні закони ідеальних газів, рівняння стану. Поняття про газові суміші ідеальних газів. The basic concepts of engineering thermodynamics: thermodynamic system, the parameters of the state, the equilibrium and non-equilibrium state. The basic laws of ideal gas equation of state. The concept of the ideal gas mixtures of gases.
Keywords: параметри стану; рівняння стану; нульове начало; ідеальні гази; state parameters; the equation of state; zero start; ideal gases; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки