Вібраційний екстрактор (Патент на корисну модель № 116705) - Мисюра, Тарас Григорович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Денисюк, Владислав Сергійович; Попова, Наталія Вікторівна; Бодров, Віктор Семенович; Запорожець, Юлія Владиславівна (My University, 2018)
Вібраційний екстрактор, який містить вертикальний корпус з пристроями введення та виведення твердої та рідкої фаз, в корпус встановлено штоки з можливістю поздовжнього зворотно-поступального переміщення з закріпленими на них тарілками з бортом по периферії та з однонаправленими елементами, що мають різний гідравлічний опір перетіканню через них середовища у взаємно протилежних напрямках і розташованими таким чином, що гідравлічний опір руху середовища у бік розвантаження твердої фази є меншим, а також протилежно направленими аналогічними елементами, закритими фільтруючими випуклими сітками, встановленими з боку меншого гідравлічного опору елементів, який відрізняється тим, що пристрій введення твердої фази виконаний у вигляді внутрішньої завантажувальної труби, що встановлена всередині, по осі корпусу, проходить через отвір в центрі тарілок та закінчується розтрубом на дні екстрактора, при цьому співвідношення діаметра внутрішньої завантажувальної труби та діаметра корпусу, знаходяться у межах 1:2,5-1:3.
Keywords: віброекстрактор; корпус; тарілка; vіbro extractor; housing; plate; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв