Соболєв, Андрій Сергійович2018-12-222018-12-222009Соболєв, А. С. Прогнозування вмісту радіонуклідів в продуктах харчування / А. С. Соболєв // Безпека життєдіяльності людини як умова сталого розвитку сучасного суспільства : збірник матеріалів III Міжнародної науково-практичної конференції, 15 червня 2009 р., м. Київ. – Київ, 2009. – С. 65-70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28672Для забезпечення радіаційної безпечності молока та м’яса необхідно проводити моніторинг вмісту радіонуклідів в раціоні. Для прогнозування вмісту радіонуклідів в продукції тваринництва використовують коефіцієнт концентрації. Для продовольчих культур критичною точкою контролю є ґрунт. Для забезпечення радіаційної безпечності продовольчих культур необхідно проводити моніторинг вмісту радіонуклідів в ґрунті. За допомогою експериментально отриманих коефіцієнтів переходу можна розрахувати очікувану концентрацію у продукті. For providing of radiation unconcern of milk and meat it is necessary to conduct monitoring of maintenance of radionuclide in a ration. For prognostication of maintenance of radionuclide in products the stock-raisings use the coefficient of concentration. For food cultures the soil is the critical point of control. For providing of radiation unconcern of food cultures it is necessary to conduct monitoring of maintenance of radionuclide in route. By the experimentally got coefficients of transition it is possible to expect the expected concentration in a product.uk-UKрадіонуклідибезпека продуктів харчуванняradionuclidesafety of food stuffsПрогнозування вмісту радіонуклідів в продуктах харчування. МоніторингArticle