Термічні ефекти при уварюванні утфелів цукрового виробництва - Штангеєв, Костянтин Остапович; Скорик, Костянтин Дмитрович; Штангеєв, Валерій Остапович; Кухар, Володимир Миколайович (My University, 2015)
При уварюванні утфелів значну роль відіграють фізико-хімічна та гідростатична температурні депресії. Виходячи із їх аналізу сформульовані основні вимоги до конструкцій вакуум-апаратів.

When boiling massecuites, a significant role is played by physicochemical and hydrostatic temperature depressions. Based on their analysis, the main requirements for the designs of vacuum apparatuses have been formulated.
Keywords: уварювання утфелю; температурна депресія; вакуум-апарат; massef cooking; temperature depression; vacuum apparatus