Використання безклітинного водного екстракту дріжджів для біосинтезу наночасток срібла - Потапенко, Валерія Віталіївна; Коваль, Ростислав Віталійович; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2022)
Для синтезу наночастинок срібла використовували безклітинний водний екстракт Saccharomyces cerevisiae М437, до якого вносили розчин нітрату срібла до кінцевої концентрації 1 мМ. Після додавання нітрату срібла до безклітинного водного екстракту S. cerevisiae М437 колір реакційної суміші з прозорого почав змінюватись на світло-коричневий і до кінця біосинтезу став темно-коричневим. Зміна кольору реакційної суміші свідчила про утворення наночастинок срібла.
Keywords: наночастинки срібла; дріжджі; мікроорганізми; silver nanoparticles; yeast; microorganisms; кафедра біотехнології і мікробіології