Потапенко, Валерія ВіталіївнаКоваль, Ростислав ВіталійовичСкроцька, Оксана Ігорівна2023-03-272023-03-272022Потапенко, В. В. Використання безклітинного водного екстракту дріжджів для біосинтезу наночасток срібла / В. В. Потапенко, Р. В. Коваль, О. І. Скроцька // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень-травень 2022 р. – Київ: НУХТ, 2022. – Ч. 1. – С. 321.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39426Для синтезу наночастинок срібла використовували безклітинний водний екстракт Saccharomyces cerevisiae М437, до якого вносили розчин нітрату срібла до кінцевої концентрації 1 мМ. Після додавання нітрату срібла до безклітинного водного екстракту S. cerevisiae М437 колір реакційної суміші з прозорого почав змінюватись на світло-коричневий і до кінця біосинтезу став темно-коричневим. Зміна кольору реакційної суміші свідчила про утворення наночастинок срібла.otherнаночастинки срібладріжджімікроорганізмиsilver nanoparticlesyeastmicroorganismsкафедра біотехнології і мікробіологіїВикористання безклітинного водного екстракту дріжджів для біосинтезу наночасток сріблаArticle