Спосіб виробництва комбінованих кремово–збивних цукерок (Деклараційний патент на корисну модель № 11651) - Оболкіна, Віра Іллівна; Кияниця, Світлана Геннадіївна; Дорохович, Антонелла Миколаївна (My University, 2006)
Патент на корисну модель. Спосіб виробництва комбінованих кремово – збивних цукерок, що включає приготування цукеркової кремово – збивної молочної маси для оболонки з додаванням суміші гідроколоїдів тваринного та рослинного походження та начинки, який відрізняється тим, що додатково в кремово-збивну молочну масу для оболонки вводять поверхнево-активну речовину, в якості гідроколоїдів використовують поєднання желатину та карагенану в співвідношенні – 3:1, а для начинки використовують кремово - збивну цукеркову масу на основі рослинного жиру, згущеного молока та поверхнево-активних речовин, формування здійснюється на шнековому ко – екструдері. Utility model patent. Method of manufacturing combined cream - whipped candy, including candy cooking cream - churned milk supply for the shell with the addition of a mixture of hydrocolloids of plant and animal origin and toppings, wherein further in cream-dairy whipped mass for shell injected surfactant, as hydrocolloids use a combination of gelatin and carrageenan in the ratio - 3:1, and used for filling cream - whipped candy to a lot of vegetable fat, condensed milk and surfactants, the formation is to screw co - ekstuderi.
Keywords: желатин; каррагенан; кремово–збивні цукерки; цукрово–патоковий сироп; тригліцерид; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; gelatin; carrageenan; whipped cream and candy; sugar-syrup; triglyceride