Аналіз динаміки сильфонного пневмоциліндра з інерційним навантаженням - Гнатів, Тарас Тарасович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович (My University, 2018)
Робота присвячена дослідженню та обґрунтуванню конструктивних рішень завантажувальних вібраційно-інерційних функціональних модулів для технологічних машин. Аналіз технічних рішень вібраційно-інерційної системи бункер – живильник і бункер – лоток дав змогу відокремити найбільш поширену систему керування на основі електропневмопривода, яка забезпечує великий діапазон зміни динаміки характерних технологічних процесів. Одним із поширених технічних рішень у вібраційно-інерційних системах є заміна пневмоциліндрів на пневмомускули (ПМ). Для вдосконалення конструктивних рішень приводів завантажувальних вібраційно-інерційних функціональних модулів для блістерних машин нами запропоновано конструкцію сильфонних пневмоцилідрів (СП) на знакозмінному тиску. The work is devoted to the research and substantiation of constructive solutions of load-carrying vibration-inertial functional modules for technological machines. The analysis of the technical solutions of the bunker-feeder and bunker - tray of the vibration-inertial system is enabled to separate the most common control system based on electro-pneumoprotection, which provides a wide range of changes in the characteristic process technology dynamics. One of the common technical solutions in vibration-inertial systems is the replacement Pneumocylinders are pneumococcus (PM). To improve the constructive solutions of drives of loading vibration-inertial functional modules for blaster machines, we proposed a design of bellows pneumocycles (SP) on the alternating pressure.
Keywords: функціональний модуль; functional module; технологічна машина; technological machine; система бункер - живильник; bunker - feeder system; система бункер - лоток; bunker - tray system; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки