Волощенко, Павло ГеннадійовичБритан, Анна ВіталіївнаКорецька, Ірина Львівна2024-03-012024-03-012024Волощенко, П. Перспективи використання аналогів молока питного в технологіях дієтичних продуктів / П. Волощенко, А. Британ, І. Корецька // Advanced technologies for the implementation of new ideas : the 1st International scientific and practical conference, 09–12 January 2024, Brussels, Belgium. – 2024. – Pp. 296–303https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41917Альтернативні рослинні продукти тваринного походження все більше використовують для досягнення популярних дієт. Використання аналогів молока таких як сухе та безлактозне молоко, в рецептурах холодних десертів, зумовлено їх кращою засвоюваністю організмом людини, а у разі використання безлактозного молока — доступністю цього виду десерту для людей, з непереносимістю лактозиAlternative plant products of animal origin are increasingly used to achieve popular diets. The use of milk analogues such as dry and lactose-free milk in the recipes of cold desserts is due to their better digestibility by the human body, and in the case of using lactose-free milk, the availability of this type of dessert for people with lactose intoleranceukкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїмолоко питнедієтичні десертимолоко безлактознемолоко сухеdrinking milkdietary dessertslactose-free milkdry milkПерспективи використання аналогів молока питного в технологіях дієтичних продуктівThesishttps://orcid.org/0000-0001-5680-5789