Специфіка соціології як науки - Павлов, Валерій Лук’янович (My University, 2009)
Виділяються сутнісні характеристики соціології як науки про суспільство, механізми його функціонування, взаємозв’язки і взаємодії між людьми та їх різноманітними спільностями.

Highlighted the essential characteristics of sociology as a science of society, the mechanisms of its functioning, relationships and interactions between people and their various associations.
Keywords: суб’єкт; соціологія; суспільство; система; об’єкт; предмет; subject; sociology; society; system; object; subject; кафедра гуманітарних дисциплін