Біотехнологічні підходи до одержання ін’єкційної колагенази для застосування у регенеративній медицині - Пархомова, Олександра Олександрівна; Красінько, Вікторія Олегівна (My University, 2025)
Розглянуто біотехнологічні методи одержання колагенази від непатогенного штаму бактерій виду Bacillus megaterium. Оптимізація умов глибинного культивування забезпечує високу ферментативну активність, що дозволяє створювати ін’єкційні препарати для терапії рубців і застосування в регенеративній медицині. Biotechnological methods for producing collagenase from the non-pathogenic Bacillus megaterium strain are presented. Optimized deep cultivation conditions provide high enzymatic activity, enabling injectable preparations for scar therapy and regenerative medicine applications.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; біотехнологія; регенеративна медицина; ін’єкційний препарат; collagenase; biotechnology; regenerative medicine; injectable preparation; injectable preparation